Gatanje iz kave

gatanje iz kave

Gatanje iz kave je tehnika koja služi za otkrivanje bliže i dalje budućnosti. Kao i sve druge drevne divinacijske tehnike, gatanje iz kave smatra se vrlo učinkovitom, ali i dostupnom svakoj osobi. Ovaj oblik proricanja korišten je najviše u arapskoj tradiciji, jer se vjerovalo da tajanstvene figure mogu dati mnoge odgovore u čitanju. Prema vjerovanju, gatanje iz kave koristili su mnogi arapski vladari prije nego bi donijeli odluke od važnosti. Taseografija ili gatanje iz kave temelji se na određivanju položaja i oblika figura koje u sebi imaju određena značenja, a koja ujedno nekada predstavljaju simboličke predznake.

Gatanje iz kave donosi mnoge odgovore

Ova jedinstvena umjetnost proricanja, gatanje iz kave, kroz raznovrsne simbole upućuje ka točnim odgovorima na temelju intuicije tumača i općeg značenja simbola. Kako se smatra vrlo zanimljivom tehnikom proricanja, gatanje iz kave donosi mnoge odgovore o predstojećem razdoblju i budućnosti. Figure koje su prisutne kroz gatanje iz kave odnose se na likove ljudi, brojeve (najčešće od 1 do 9), a većoj zanimljivosti doprinosi značenje u odnosu na planete i nebeska tijela, simboliku brojeva u numerologiji, tarot arhetipove, itd.

Gatanje iz kave jedno od najstarijih oblika proricanja

S obzirom da je gatanje iz kave jedno od najstarijih oblika proricanja, na tlu Europe ovaj vid “čitanja” budućnosti do danas je ostao vrlo popularan i cijenjen. Iako postoji bezbroj različitih vrsta tumačenja simbola za gatanje iz kave, jedan od najstarijih ukazuje da figure u donjem dijelu šalice prikazuju prošlost, a oni na vrhu budućnost. Dakle i pored raznovrsnih vrsta tumačenja, najčešća su ona koja se odnose na arapsku i rumunjsku vrstu čitanja simbola. Pružajući jedno vrlo zanimljivo iskustvo za uvid o budućnosti, gatanje iz kave predstavlja drevnu umjetnost koja danas impresionira mnoge ljude. Da bi saznali više o svojoj budućnosti kroz gatanje iz kave, najprije treba slijediti neke osnove za ovaj vid proricanja.

Nakon ispijanja turske kave, potrebno je da osoba prevrne šalicu na pladanj i okrene je tri puta, u smjeru kazaljke na satu i sačeka nekoliko minuta. Nakon toga može se pristupiti tumačenju formiranih figura. Simboli na stranicama šalice govore o sadašnjosti i budućnosti, dok se formirane figure na dnu povezuju s događajima iz prošlosti. Pored znanja, za gatanje iz kave je neophodna i dobra intuicija tumača. Simboli se najčešće poistovjećuju sa slikama koje asociraju na ljudske likove, objekte, brojeve, što doprinosi da se kroz ovo proricanje dobiju vrijedni uvidi.

Značenje najvažnijih figura za gatanje iz kave:

Buket: radostan događaj

Dvorac: radost u ljubavi

Sidro: veliki poslovni uspjeh

Zmija: izdaja

Strela: dolazak novosti, točke oko strijele skliznuti za financije

Srce: važne promjene u ljubavi

Svijeća: završetak romantičnog odnosa

Križ: najava predstojećih problema

Potkova: neočekivan dobitak ljestve: teškoće u budućnosti

Mjesec: promjene u ljubavi

Most: ugodno putovanje

Djetelina: prosperitet

Sunce: vrijeme velike radosti

Vlak: dolazak osobe iz daljine

Sidro: uspjeh na poslovnom planu

Roda: mogući problemi u trudnoći

Šešir: neiskrenost bliskih osoba

Jabuka: ostvarenje ciljeva

Jaje: prosperitet, napredak

Piramida: saznat ćete tajnu

Cipele: pomak na bolje

Telefon: nedostatak samopouzdanja

Riba: dobro zdravlje

Planina: velike prepreke

         
Ocjena: 4.9 / 5 (415 ocjena)